TÜBİTAK Projeleri

Bölümümüz öğretim üyelerinin yürütücü veya araştırıcı olduğu TÜBİTAK tarafından 2024 yılından itibaren desteklenmeye değer görülen projeler:

 

Süper Emici Nanocompozit Hidrojel Kullanılarak Fasulye Yetistiriciliginde Kuraklık ve Tuzluluk Etkilerinin Yenilikçi Çözümler ile Azaltılması. 223N078 TÜBİTAK-1071 (1071 –

Uluslararası Arastırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge Isbirliklerine Katılımın Arttırılmasına Yönelik Destek Programı). Prof. Dr. H. Yıldız DAŞGAN

 

Solanum torvum ile melezlenen Solanum aethiopicum'da maternal tohum oluşum mekanizmasının araştırılması ve bu mekanizmada etkili genlerin belirlenmesi. TÜBİTAK 1001 ÇABA. Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Sebahattin Çürük.

 

Antepfıstığında (Pistacia vera L.) Geleneksel QTL ve QTL-seq Haritalama Yöntemleri İle Meyve Özellikleri İle Bağlantılı DNA Markörlerinin Geliştirilmesi. TÜBİTAK 1001 ÇABA. Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Salih Kafkas.

 

Zinnia Bitkisinde Kendileme ve Poliploidi Islah Yöntemleriyle Genetik Varyasyonun Artırılması ve Yeni Çeşitlerin Geliştirilmesi. TÜBİTAK 1001 ÇABA. Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. Nezihe Köksal.

 

Kavunda (Cucumis melo L.) Putresin ve Bor Uygulamalarının Bitki, Meyve ve Tohum Özellikleri Üzerine Etkileri. TÜBİTAK 1001 ÇABA. Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. İlknur Solmaz.

 

Doğu Akdeniz Bölgesinin Bazı İllerinden Gıda Teknolojisi ve Dış Mekan Süs Bitkileri Yönünden Ümitvar Sumak Genotiplerinin Seleksiyonu ve In vitro Çoğaltımın Optimizasyonu Üzerine Araştırmalar. Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Yeşim Yalçın Mendi.

 

Karpuzlarda Ginogenezis Yoluyla Haploid Bitki Elde Edilmesinde In Vivo ve In Vitro Putresin Uygulamalarının Etkisi. TÜBİTAK 1001. Prof. Dr. İlknur Solmaz.