Bilimsel Hazırlık Programı Çerçevesinde Alınması Öngörülen Dersler
1.Grup Dersler
|
Dersin Kodu ve Adı |
Kredi |
AKTS |
|
BBP-140 Genetik |
3+0 |
5 |
|
BBP-217 Bitki Fizyolojisi |
3+0 |
5 |
|
BBP-219 Tarımsal Ekoloji |
2+0 |
5 |
|
BBP-221 Bitkilerde Çoğaltma Yöntemleri |
2+2 |
4 |
|
BBP-218 Bitkilerde Üreme Biyolojisi |
2+2 |
4 |
|
TOPLAM AKTS |
23 |
|
2.Grup Dersler
|
Dersin Kodu ve Adı |
Kredi |
AKTS |
|
BBP-215 Genel Sebzecilik |
2+2 |
4 |
|
BBP-216 Genel Meyvecilik |
2+2 |
4 |
|
BBP-303 Genel Bağcılık |
2+2 |
5 |
|
BBP-322 İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri |
1+2 |
4 |
|
TOPLAM AKTS |
17 |
|
NOT:
- Bilimsel Hazırlık Programında toplam olarak en az 30 AKTS’lik ders alınması zorunludur.
- 1. Grup dersler listesindeki 5 ders (23 AKTS) bilimsel hazırlık programına dahil edilen tüm öğrenciler tarafından alınması gereken derslerdir.
- Öğrencinin çalışma konusuna göre 2. Grup derslerden en az 1 tanesinin alınması gerekmektedir.
- Öğrenciye, en az toplam 30 AKTS’yi tamamlaması için 2. Grup ders paketinden bir başka ders aldırılabileceği gibi, Danışman Öğretim Üyesinin belirleyeceği çalışma konusuyla ilgili herhangi bir (veya birkaç) ders de aldırılabilir.
- “Bahçe Bitkileri” dersi, 2.grup derslerden herhangi biri için eş değer sayılmamakla birlikte, daha önceden bu dersi alan bir öğrenci için 3 AKTS’lik bir ders olarak işlem görecektir.
- Bilimsel Hazırlık Programı kapsamında alınacak derslerin, öğrencinin danışmanı ile bağlantılı olarak Bölümümüz Muafiyet ve İntibak Komisyonu tarafından değerlendirilmesi öngörülmüştür.
2. Grup Ders Listesinde Yer Alan Derslere Eşdeğer Sayılabilecek Dersler
|
Genel Sebzecilik |
- Genel Sebzecilik - Sebze ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği |
|
Genel Meyvecilik |
- Genel Meyvecilik - Meyve ve Bağ Yetiştiriciliği |
|
Genel Bağcılık |
- Genel Bağcılık |
|
Süs Bitkileri |
- Süs Bitkileri - İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri - Kesme Çiçekçilik - Mevsimlik Çiçekler |